Valencia CF23 abril 2020

Tal dia com hui en 2006… Villa va anotar el seu primer hat-trick amb el Valencia CF

Tal dia com hui en 2006, el ‘Guaje’ Villa segellava amb el seu olfacte golejador el seu primer hat-trick amb el Valencia CF, un triplet que en l'actualitat continua sent un dels més ràpids de la història de LaLiga, amb un registre de 4 minuts i 46 segons. “Mai havia marcat tants gols en tan poc temps”, va reconéixer l'asturià en acabar el partit en l'antic San Mamés després d'un triomf que mantenia temporalment al Valencia CF en el segon lloc de LaLiga, a 8 punts del FC Barcelona amb 12 en joc, temporada que l'equip va acabar en la tercera posició.

Davanter amb infinitat de recursos, tant per al desmarcatge com a l'hora de la definició, famolenc de gol, el ‘Guaje’ va arribar eixa temporada procedent del Real Zaragoza després d'abonar la seua clàusula de rescissió de 12 milions d'euros i va superar amb escreix les expectatives. Va finalitzar el seu primer curs com a valencianista amb 28 gols, entre ells el triplet a l'Athletic Club que li va permetre barallar fins al final de LaLiga amb Eto'o pel trofeu Pichichi. I va viure unit al gol fins a la seua marxa al maig de 2010. Aquella vesprada del 23 d'abril de 2006, una pilota al pal de Urzaiz i una gran actuació de Cañizares mantenien el 0-0 en el tram final del partit, la graderia tenia la sensació que l'Athletic Club no anava a trobar el camí del gol i en el segon temps tampoc hi havia notícies del Valencia CF en atac, pronosticava un empat sense gols… fins que va aparéixer el Guaje. Al valencianista li van bastar 4 minuts i 46 segons per a tancar el partit amb un contundent 0-3.