Valencia CF12 septiembre 2018

Gayà debuta per la porta gran amb la Roja, titular i amb golejada a Croacia (6-0), on no va faltar el gol de Rodrigo

El futbolista de Pedreguer es converteix en el 72º valencianista que juga amb l'Absoluta i Rodrigo torna a la seua cita amb el gol

Havia de ser per la porta gran. Així va ser l'estrena de José Luis Gayà amb la selecció Absoluta, com a titular, amb una gran victòria davant Croacia endolcida amb un gol del valencianista Rodrigo, davant de la seua gent i a escassos quilòmetres del seu Pedreguer natal, on va començar a donar les seues primeres puntades a la pilota amb un somni que ha aconseguit convertir en realitat a força de treball, humilitat i molt esforç.

Amb el seu debut este dimarts, Gayà es converteix en el 72º futbolista que juga amb la Roja sent futbolista del Valencia CF. Va eixir a la gespa amb el dorsal ‘18’ a l'esquena escortat per Nacho i Saúl, molt concentrat i il·lusionat per la gran oportunitat que li va donar Luis Enrique. Es va trobar a gust, com si portara diversos partits amb els seus nous companys, buscant en tot moment aportar-li profunditat a la Roja.

Li van bastar dos minuts per a trepitjar la línia de fons, encara que Isco no li va lliurar bé la pilota, amb ell sempre va assegurar la possessió. I a poc a poc van ser arribant els gols; primer Saúl, abans que arribaren el doblet del balear Marque Asensio, el tant de Rodrigo, el cinquè de Sergio Ramos i el de Isco amb el qual es va tancar el marcador.

Els dos valencianistes de la Roja van estar molt prop de posar-li la guinda, quan després del descans, un centre de Gayà va estar molt prop de rematar-ho al fons de la xarxa el golejador valencianista. En el segon temps, el lateral valencianista no va parar de servir centres enverinats a l'àrea.

Rodrigo no va parar de buscar el gol fins que ho va aconseguir

Luis Enrique té un “9” clar que respon al nom de Rodrigo Moreno. Va tornar a ser la referència en atac, amb Isco i Asensio caiguent a les bandes, i no va parar de moure's en busca del gol.

Als 7 minuts, el valencianista ja armava la seua cama per a la rematada quan va aparèixer un defensa croat al tall. Després van arribar dos rematades abans d'arribar al descans; el primer amb l'exterior després d'un centre des de la banda esquerra que va blocar el meta Kalinic, en l'últim sospir del primer acte, es va elevar per a colpejar la pilota amb la testa, però la pilota es va aixir fregant el pal.

No hi havia marcat, però ho va sentir a prop. I una de les virtuts de Rodrigo és la seua perseverança, buscant el gol fins que ho va aconseguir a l'inici de la segona meitat, batent en un mà a mà amb el porter rival després d'una bona passada d'Asensio. En el minut 76, el valencianista va colpejar amb força des de la frontal, però la pilota es va marxar desviat i va tornar a intentar-ho en el minut 83.

Amb este  triomf, la Roja suma 6 punts en el “Grup 4” de la Lliga A de la UEFA Nations League i fa un pas de gegant per a estar en la ‘Final-Four’.