Valencia CF05 octubre 2019

El Valencia CF marxa a l'aturada de Lliga amb una important victòria davant l'Alabés (2-1)

Els gols de Maxi Gómez i Dani Parejo col·loquen a l'equip cada més prop de la zona alta de la classificació

El Valencia CF va sumar la seua segona victòria consecutiva en Lliga en imposar-se a el Deportivo Alavés per 2-1, en una trobada molt treballada i disputat en el qual els de Mestalla van saber ser eficaços en moments determinats de cada part, i marxen a l'aturada del campionat pels compromisos internacionals amb dotze punts en el seu caseller i cada vegada més prop de les posicions altes de la classificació.

Arribava una altra competició, però amb la mateixa mentalitat: eixir a guanyar. El Valencia CF va aparcar la Champions per a centrar-se en LaLiga i va eixir a dominar al seu rival. En el minut 9 Rodrigo, de cap, va provar les mans de Sivera, qui va atrapar la seua rematada en la primera ocasió clara dels blanc-i-negres. I de nou el meta visitant va estar llest a tocar el just una assistència de Cheryshev cap a Maxi Gómez. L'equip de Celades connectava en atac i només faltava executar alguna d'aqueixes accions ofensives.

I això és el que va succeir en el minut 26 quan es van unir el control i l'encert. Parejo s'inventa una passada per davall de les cames a Rodrigo, qui alça el cap i dóna una magnífica passada vertical a Maxi Gómez. L'uruguaià li ho acomoda al seu peu dret, avança uns metres i, davant l'eixida del meta, li creua la pilota de manera perfecta. Quart gol en Lliga del ‘22’ blanc-i-negre, qui ho celebra en gran amb l'afició de Mestalla.

Va ser una miqueta d'autoestima entre uns jugadors que van marxar al descans amb bones sensacions, amb un Coquelin majestuós en el robatori i en el joc, i amb un Rodrigo desconcertant entre línies per als seus rivals, els qui no trobaven la fórmula defensiva per a parar-li. Amb el 1-0 de Maxi Gómez va acabar una primera meitat amb moments futbolístics molt positius dels de Mestalla.

En la segona part el Alavés va fer un pas avant a la recerca de l'empat i Joselu, en el minut 52, va xutar amb força, però Cillessen, ben col·locat, va enviar a servei de cantonada. Lucas Vázquez, poc després, a punt va estar de donar l'esglai amb una rematada a trompades que es va anar fora per poc i Joselu també es va acostar a la igualada.  Llavors, una xicoteta apagada dels focus de Mestalla va obligar a parar el xoc uns minuts.

Una vegada recobrada la normalitat lumínica en l'estadi també va tornar la major presència del Valencia CF sobre la gespa. Parejo, de falta directa, ja va mostrar les arpes blanc-i-negres passada l'hora de joc.  Celades va buscar més protagonisme i va ficar a Diakhaby per davant de la defensa per a alliberar a Parejo i Coquelin de defensar. El francés, de nou, es va mostrar majestuós en tot, treballador, solidari, lluitador…, qualitats que l'afició va premiar amb aplaudiments i càntics amb el seu nom durant tota la vesprada.

L'ajustat del marcador els va donar molta emoció als compassos finals. Eren tres punts d'or per a un Valencia CF que repetia triomf després del de San Mamés davant l'Athletic Club. I tot va canviar en el minut 79 amb una pena màxima per enderrocament de Sivera a Parell quan li encarava per velocitat. Prieto Iglesias, amb l'aprovació del VAR després de diversos minuts d'espera, va assenyalar el punt dels onze metres. El capità, que venia de fallar davant l'Ajax, va traure tot el seu lideratge i va agafar la pilota per a llançar el penal. Amb una fredor impressionant va marcar pel centre d'un subtil colpege. Senzillament fantàstic.

Però el partit no va acabar ací. Calia esperar fins al descompte. I és que en el minut 89 Lucas Vázquez escurçava distàncies després d'una gran parada de Cillessen. Tocava aguantar el resultat i patir lluitant. I això és el que va fer el Valencia CF que, al final, es va emportar un treballat i valuós triomf davant l'Alabés amb una afició bolcada amb el seu equip. Ara a descansar i tornar amb la mateixa il·lusió de sempre.

Fitxa tècnica:

2. Valencia CF: Cillessen, Wass, Garay, G. Paulista, J. Costa, Parell, Coquelin, Cheryshev (Rubén Sobrino, m. 91), Ferran (Diakhaby, m. 69), Rodrigo M. (Manu Vallejo, m. 59) i Maxi Gómez.

1. Deportivo Alavés: Sivera, Ximo Navarro (Aleix Vidal, m. 73), Laguardia, R. Ely (Borja Sainz, m. 83), R. Duarte, Manu García, T. Pina (Pere Pons, m. 20), Burke, Luis Rioja, Lucas Pérez i Joselu.

Gols: 1-0. M. 26: Maxi Gómez. 2-0. M. 82: Parejo de penal. 2-1. M. 89: Lucas Vázquez.

Àrbitre: Prieto Iglesias, del comité navarrés. Va amonestar a Wass del Valencia CF, i a R. Duarte, Manu García i Sivera de l'Esportiu Alabés.

Incidències: Partit corresponent a la huitena jornada de LaLiga, disputat aquest dissabte a les 18.30 hores a Mestalla davant 38.943 espectadors.