Valencia CF25 septiembre 2019

El Valencia CF baralla per la victòria fins al final però no passa de l'empat davant el Getafe (3-3)

El Valencia CF va aconseguir un empat davant el Getafe CF per 3-3 en un partit trepidant, molt disputat, sorprenent per l'abundància de gols i, per moments, molt boig en el qual els locals van reaccionar amb tres punts en huit espectaculars minuts per a donar-li la volta al marcador, i en el qual els visitants van igualar el xoc en altres tres minuts de bogeria en la segona meitat. Els jugadors blanc-i-negres van barallar fins a l'últim segon, però no van poder sumar els tres punts.

El tècnic Albert Celades, davant la marató de partits que ha d'afrontar l'equip en poques setmanes, ha deixat clar que confia plenament en tots els components de la seua plantilla i va fer diversos canvis en l'onze, alguns obligats per molèsties físiques, com apostar per Jaume Doménech en la porteria, per l'últim fitxatge Thierry Correia, qui debutava amb els blanc-i-negres, Diakhaby, Jaume Costa, qui ja va jugar el diumenge després de la lesió de Gayà, Kang In, en la seua primera titularitat de la temporada, i per Kevin Gameiro formant parella en atac amb Rodrigo Moreno. Tots són un u i eixe u és el Valencia CF.

Amb el precedent de l'últim partit de Copa, en el qual els de Mestalla van remuntar l'eliminatòria en uns antològics compassos finals i en el qual van saltar espurnes, el retorn del Getafe es presentava, almenys, emocionant. I ho va ser des de l'inici. Als 49 segons, després del primer córner, Mata va avançar als azulones i va col·locar el 0-1. Sense temps per a res i amb aficionats entrant encara en el camp, els visitants colpejaven primer. I en el minut 10 va aparéixer un altre contratemps amb el canvi obligat de Gameiro per Maxi Gómez. Tot eren dificultats.

Però el Valencia CF va reaccionar amb orgull i coratge i Coquelin es va acostar amb perill al marc de David Soria. Llàstima que el seu tret isquera per poc. Però això ja era una altra història. Els blanc-i-negres dominaven la situació i buscaven el desitjat empat, que va arribar a la mitja hora d'una rematada acrobàtica d'esquena obra de Maxi Gómez, qui el va celebrar amb molta ràbia conscient de la seua importància. Tot un golàs. I la festa va continuar tres minuts després amb un "testarazo" de l'uruguaià que va establir el 2-1.

Explosió en les graderies. No era per a menys. En un obrir i tancar d'ulls els de Celades li havien donat la volta al marcador. I el clímax va arribar instants després amb un jugadón de Rodrigo, qui va trencar a Cabrera en carrera i la seua passada de la mort el va aprofitar Kang In per a fer el tercer de la tard-nit i el seu primer gol oficial com a blanc-i-negre. Senzillament espectacular. Tres golazos en huit minuts van trencar a un Getafe que no li ho podia creure. Però així és el futbol i així de fantàstic és este Valencia CF que es va anar al descans amb la moral pels núvols.

Amb tot controlat a favor del Valencia CF en la segona meitat va aparéixer Jaume Doménech per a buidar amb els peus un tret quasi a boca de canó de Maksimovic, encara que el meta no va poder evitar el segon tant visitant d'un taconà de Jason en el minut 65. El Getafe es va vindre a dalt després de trobar-se amb eixe 3-2. I en la posterior acció ofensiva Ángel marcava el sorprenent 3-3. Una altra vegada tornar a començar.

Guedes va entrar per un cansat Kang In en el minut 73. El portugués havia de ser eixe plus que necessitava l'equip per a anar per totes en aquest tram final de partit. El Valencia CF volia li heroica i aconseguir el gol de la victòria i en el minut 88 va arribar una acció molt protestada per mans de Cucurella en la mateixa línia que l'àrbitre ni el VAR van considerar punible quan tot semblava indicar que sí que ho era pel gest amb el braç del jugador azulón. Els valencianistes van continuar donant-ho tot i l'emoció era increïble a Mestalla, però ja no es mouria el 3-3. Una autèntica bogeria de partit.

Fitxa tècnica

3. Valencia CF: Doménech, Thierry Correia, G. Paulista, Diakhaby, J, Costa, Parejo ©, Kondogbia (Wass, m. 83), Coquelin, Kang In (Guedes, m. 73), Rodrigo M. i Gameiro (M. Gómez, m. 10).

3. Getafe CF: David Soria, Damián, Djene, Cabrera, Nyom (Kenedy, m. 60), Maksimovic, M. Arambarri, Jason (Portillo, m. 80), Cucurella, Mata i Jorge Molina © (Ángel, m. 53).

Gols: 0-1. M. 1: Mata. 1-1. M. 30: Maxi Gómez. 2-1. M. 33: Maxi Gómez.  3-1. M. 38: Kang In. 3-2. M. 65: Jason. 3-3. M. 68: Ángel.