Valencia CF30 abril 2022

CRÒNICA | Empat entre Valencia CF i Levante UD (1-1)

Hugo Duro, autor del gol valencianista

Empat entre Valencia CF i Llevant UD (1-1) al Camp de Mestalla. L'equip no ha pogut retrobar-se amb la victòria i sumar els tres punts en un partit en el qual Hugo Duro va avançar als nostres i en el qual l'àrbitre va deixar al Valencia CF amb inferioritat numèrica durant 60 minuts amb la polèmica expulsió de Gayà. Després de resistir amb un home menys durant la major part del partit, el conjunt visitant va empatar en els últims minuts aprofitant una jugada novament molt protestada pels nostres que naix d'un agarrón no xiulat per l'àrbitre.

Mestalla es retrobava amb l'equip una setmana després de la final de Sevilla i el va fer reconeixent l'esforç i l'entrega dels jugadors, amb menció especial a Yunus Musah, al qual va dedicar una ovació en el minut 4. Amb el focus posat ja en LaLiga, els nostres van saltar a la gespa amb la victòria entre cella i cella des de l'inici i prompte van donar símptomes de superioritat sobre l'equip rival.

En el minut 8 Guedes va tindre en les seues botes una primera ocasió de perill que va eixir lleugerament desviat per damunt del travesser i que va fer tremolar Mestalla. El Llevant UD va respondre amb una altra aproximació de perill, però Mamardashvili va frenar el seu atac amb una gran parada. Va ser al casi a la mitja hora quan el Valencia CF va aconseguir avançar-se amb la cabotada d'Hugo Duro, que es va imposar a tots els defenses i va manar la pilota al fons de la xarxa.

Després del 1-0, això sí, el VAR va tornar a creuar-se en el camí del Valencia CF i Figueroa Vázquez va deixar a l'equip amb deu jugadors en expulsar a Gayà per roja directa, una decisió molt polèmica i que va poder condicionar la trobada. L'àrbitre, just després, amonestaria també a Bordalás i es convertiria en objecte de protestes. Just abans del descans, el Llevant UD va disposar d'una ocasió clara, un mà a mà de Dani Gómez amb Mamardashvili en el qual el porter valencianista va tornar a ser decisiu amb una altra gran parada per a mantindre la porteria a zero.

Amb un jugador més, el Llevant UD va buscar l'empat en un tram en el qual es va sentir un poc més còmode. En el 70, una gran jugada ‘made in Acadèmia’ entre Jesús Vázquez i Carlos Soler va estar a punt de propiciar el 2-0, una jugada que haguera assegurat el triomf, i tot seguit Bardhi va estavellar la pilota contra el travesser. En el 81’, després d'un agarró no xiulat en el qual Mestalla i els nostres jugadors van tornar a protestar el criteri de l'àrbitre, el Llevant UD va empatar el partit (1-1) per mediació d'Óscar Duarte.

FITXA TÈCNICA:

1. VALENCIA CF: Mamardashvili, Thierry R. (Foulquier, 73’), Diakhaby, Gabriel Paulista, Omar Alderete, Gayà, Hugo Guillamón (Jesús Vázquez, 46’), Carlos Soler (Yunus Musah, 92’), Racic, Guedes (Maxi Gómez, 73’) i Hugo Duro (Bryan Gil, 90’).

1. LEVANTE UD: Cárdenas, Miramón (Marc Pubill, 80’), Vezo (Melero, 62’), Duarte, Rober Pier, Son (Saracchi, 56’), Pepelu, Radoja (Bardhi, 46’), Campaña (Soldado, 62’), Dani Gómez i Morales.

GOLS: 1-0 Hugo Duro, 26’; 1-1 Óscar Duarte, 81’.