Valencia CF06 noviembre 2022

CRÒNICA | Empat entre la Real Sociedad i el Valencia CF (1-1)

Samuel Lino anotà el gol valencianista

Empat entre la Real Sociedad i el Valencia CF en el Reale Arena (1-1) en el partit de la Jornada 13 de LaLiga. Els nostres van saltar a la gespa a la recerca de la victòria, però ràpidament es van vore per darrere en el marcador i van haver de lluitar per a sumar a Sant Sebastià. Samuel Lino va empatar el partit en la primera meitat i, des de llavors, amb superioritat numèrica per l'expulsió de Elustondo, el Valencia CF va buscar per tots els mitjans la segona victòria de la temporada fora de casa, no obstant això, el conjunt basc va aconseguir resistir al final dels 90 minuts reglamentaris més el temps afegit. El Valencia CF, després d'este empat a Sant Sebastià, buscarà retrobar-se amb la victòria aquest pròxim dijous enfront del Real Betis al Camp de Mestalla abans que LaLiga es detinga pel Mundial.

La primera part va ser molt disputada, amb els nostres disposats a donar-ho tot des de l'inici amb la condició de retrobar-se amb la victòria. La Real Sociedad, malgrat tot, va fer valdre la seua condició de local i es va posar ràpidament per davant en el marcador tan sols deu minuts després de l'inici de la trobada amb un autogol que va tocar en última instància en Hugo Guillamón. No baixaria els braços el Valencia CF, que continuaria barallant, i el conjunt basc, tan sols set minuts després, perdria a Aritz Elustondo per expulsió. Tot i el desavantatge en el marcador, els nostres l'intentarien per activa i per passiva i no tardarien a fer mal sobre la porteria txuri-urdin: en el 25’ Samuel Lino posaria les taules en el marcador a passada d'Hugo Guillamón.

Després del descans, la Real Sociedad va fer tres canvis, donant entrada a Gorosabel, Magunazelaia i Pacheco a la recerca d'una reacció després d'un primer temps en el qual el Valencia CF va ser capaç d'igualar el marcador i en el qual va disposar de diverses ocasions de perill. Sorloth va disposar en les seues botes d'una ocasió claríssima en el 49’, un tret dins de l'àrea que va pegar en el travesser i Marcos André va respondre amb un tret al pal. El partit estava disputat, amb protagonisme ofensiu per a tots dos equips. Després de l'expulsió, el conjunt basc va passar a jugar amb defensa de tres, protegint-se en inferioritat numèrica, amb la condició de negar-li al Valencia CF tots els camins cap a la seua porteria.

Amb un jugador més, el Valencia CF va portar la iniciativa del partit i va tractar per tots els mitjans d'aconseguir el gol de la victòria. Gattuso va donar entrada a Hugo Duro, Nico González, Foulquier i Samu Castillejo i, precisament, l'extrem malagueny, va tindre en les seues botes un centre perillosíssim del ‘19’ que va marxar desviat mancant deu minuts per al final. Els nostres van buscar la victòria fins al final en un escenari en el qual només han guanyat equips com el FC Barcelona i el Real Betis esta temporada, però l'exercici de resistència de la Real va fer efecte i el marcador no es va moure més enllà del 1-1.

FITXA TÈCNICA:

1. REAL SOCIEDAD: Remiro, Aritz Elustondo, Le Normand, Rico, Zubimendi, Illarra (Gorosabel, 46’), Brais Méndez (Pacheco, 46’), Merino (Guevara, 82’), Sorloth I Carlos Fernández (Magunazelaia, 46’).

1. VALENCIA CF: Mamardashvili, Thierry R., Gabriel Paulista (Cenk Özkacar, 29’), Cömert, Gayà, Hugo Guillamón (Nico González, 62’), Yunus Musah (Foulquier, 72’), André Almeida, Justin Kluivert (Samu Castillejo, 72’), Samuel Lino i Marcos André (Hugo Duro, 62’).

GOLS: 1-0, Hugo Guillamón (p. p). 10’; 1-1 Samuel Lino, 25’.

Partit de la Jornada 13 de LaLiga disputat en el Reale Arena de Sant Sebastià.