Valencia CF02 marzo 2022

CRÒNICA | El Valencia CF s'imposa a l'Athletic Club i jugarà la final de la Copa del Rei (1-0)

Gran victòria del Valencia CF davant l'Athletic Club per 1 gol a 0, un marcador que decideix l'eliminatòria a favor dels nostres. Tornarem a disputar la final de la Copa de S. M. el Rei després d'una nit màgica al Camp de Mestalla! Un golàs de Guedes va avançar a l'equip just abans del descans i, després d'una segona part molt competida, l'equip certifica el seu passe a la gran final de la Cartoixa, que es disputarà a la fi del mes d'abril davant l'equip guanyador de l'altra eliminatòria, que es disputa entre el Reial Betis i el Rayo Vallecano.

El gran ambient al Camp de Mestalla es va fer notar i va espentar a l'equip des dels primers compassos de la trobada. En un partit d'alt voltatge, amb l'afició entregada a l'equip, la primera ocasió va ser per a Bryan Gil, que va disparar des de la frontal de l'àrea en una acció en la qual la graderia es va llepar davant la possibilitat que arribara el primer, però la pilota va eixir lleugerament desviat. No tardaria a respondre l'Athletic, confirmant que seria un partit físic, a plena energia, i d'anada i volta, però Mamardashvili es va engrandir per a detindre un perillosíssim tret dels lleons.

No seria l'última vegada i és que just abans del descans tornaria a fer-lo per a contindre a l'Athletic en un mà a mà de clar perill amb Iñaki Williams. El partit, molt igualat, demandava un plus, una acció de geni per a desequilibrar la balança, i aquesta la protagonitzaria Gonçalo Guedes. Al caient del descans, l'atacant portugués es va traure de la cistella un derechazo des de fora de l'àrea que va sorprendre a tot l'entramat defensiu del conjunt basc i va avançar al Valencia CF ficant-se per on no podia arribar el porter visitant. Quin golàs!

En la segona part l'Athletic va fer canvis buscant inquietar al Valencia CF. Van entrar Sancet, Petxarroman i Vencedor, després ho va fer Nico Williams… Ho van intentar amb un tret de falta, però llavors va tornar a aparéixer Mamardashvili. El Valencia CF va saber mantindre a ratlla al conjunt rival i va intentar per tots els mitjans augmentar la diferència, però el marcador no es mouria. Gran victòria d'un equip Bast i Coper, que va saber imposar-se al rival des del moment en el qual van saltar els equips amb un tifo impressionant, fins al xiulet final! Ara, per la final.

Fitxa tècnica

1. VALENCIA CF: Mamardashvili, Foulquier, Diakhaby, Omar Alderete, Gabriel Paulista (Hugo Guillamón, 83’, Gayà (Lato, 33’), Carlos Soler, Ilaix Moriba, Guedes, Bryan Gil (Yunus Musah, 71’), Hugo Duro.

0. ATHLETIC CLUB: Agirrezabala, Iñigo Martínez, Yeray, Vesga (Zarraga, 82’), Yuri, Berenguer (Nico Williams, 70’), Dani García (Unai Vencedor, 61’), Lekue (Petxarroman, 61’), Raúl García (Sancet, 61’), Muniain, Iñaki Williams.

GOLS: 1-0 Guedes, 42’.

ÁRBITRO: Gil Manzano (C. Extremeño). Amonestó a Gabriel Paulista, Iñigo Martínez y Omar Alderete.

Partido de vuelta de las semifinales de la Copa del Rey disputado en el Camp de Mestalla.