Valencia CF04 junio 2023

CRÒNICA | El València CF empata davant el Reial Betis (1-1)

Diego López, autor del gol valencianista

Empat entre el Reial Betis i el València CF (1-1) en el partit de la Jornada 38 de LaLiga. El València CF acomiada la temporada sumant un punt en l'Estadi Benito Villamarín gràcies al gol del jove futbolista asturià que certifica de manera matemàtica la permanència en Primera.

El València CF va haver de remar contracorrent i és que el partit es va posar costa amunt des dels primers instants. Abans que es complira el primer minut de joc Ayoze va avançar al Reial Betis aprofitant una pilota llarga atacant l'esquena de la defensa.

L'equip, conscient de la situació, va tractar de reaccionar immediatament, va redoblar la seua tensió competitiva i només quatre minuts després André Almeida marcava aprofitant un centre des de la dreta. No obstant això, el punt no pujaria al marcador per fora de joc.

Des d'eixe moment, el València CF el va intentar amb diverses ocasions de perill. Samuel Lino per partida doble, André Almeida i Javi Guerra amb llançaments des de mitjana distància tractant de sorprendre a Claudio Bravo… Però el partit marxaria al descans amb el resultat de 1-

Després del pas per vestidors, el València CF va continuar perseguint aqueix gol que empatara novament la trobada. Baraja va donar entrada a Alberto Marí, el golejador del partit a Vigo, i tot seguit l'equip va provocar un possible penal per mans del Reial Betis que l'àrbitre, després de molt sospesar, va decidir no assenyalar finalment.

En el 70’, per fi, el València CF aconseguia obrir la llanda amb un gol de Diego López, que aprofitava un mà a mà amb el porter per a capitalitzar els esforços de l'equip durant tot el partit.

Faltant 10 minuts per al final, Alberola Rojas expulsaria per roja directa a Yunus Musah per una entrada sobre Édgar i el València CF hauria de lluitar amb deu homes en el tram final sobre l'Estadi Benito Villamarín.

Fitxa tècnica:

1. REIAL BETIS: Claudio Bravo, Youssouf Sabaly (Ruibal, 46’), Germán Pezzella, Edgar González (Juan Cruz, 87’), Juan Miranda, Guido Rodríguez, William Carvalho (Guardado, 74’), Sergio Canales, Ayoze Pérez (Juanmi, 74’), Joaquín (Rodri Sánchez, 61’) i Borja Iglesias.

1. VALÈNCIA CF: Mamardashvili, Thierry R. (Foulquier, 58’), Diakhaby, Gabriel Paulista, Gayà, Javi Guerra, Nico, André Almeida (Hugo Guillamón, 83’), Diego López (Yunus Musah, 78’), Samuel Lino (Alberto Marí, 58’) i Justin Kluivert (Jesús Vázquez, 78’).

GOLS: 1-0 Ayoze, 1’; 1-1 Diego López, 71’.

ÀRBITRE: Alberola Rojas (C. Castellano-Manchego). Expulsó a Yunus Musah.

VAR: Jaime Latre (C. Aragonés).