Baraja: “El partit és molt important i volem dedicar-li la victòria a les víctimes i damnificats per la DANA”
El tècnic del Valencia CF en la prèvia del partit davant el Reial Betis
Tal dia com hui… En 1963 el Valencia CF va aconseguir una victòria determinant en el seu camí cap a la seua segona Copa de Fires. Roma es va conquistar en un dia i és que amb aquell 3-0 a Mestalla les semifinals del torneig van quedar totalment definides, segellant de manera virtual el bitllet cap a la gran final, guanyada mesos després davant el Dynamo de Zagreb. Com a vi succeint durant tota aqueixa edició, els partits en el coliseu valencianista van servir al València CF per a fer la diferència. Davant l'AS Roma, Mestalla va ser tan determinant com ho havia sigut abans per a sentenciar al Celtic de Glasgow (4-2), Dunfermline (4-0) i Hibernian (5-0), tres rivals escocesos, que a la seua qualitat sumaven una complicació afegida quan gaudien de la condició de local: el fred i el gel sobre la gespa, dos factors que van estar especialment presents en la visita a Dunfermline.
El Valencia CF va poder amb això i amb tot i una vegada derrotats els tres escocesos va continuar avançant a velocitat de creuer en el seu defensa del títol. I és que Europa va entrar en vena al València CF. A penes uns mesos abans l'equip s'havia estrenat en la competició després de reivindicar el seu dret a participar davant la UEFA al·legant que València comptava amb la Fira Mostrari Internacional. En la seua primera participació, el conjunt valencianista es va fer amb el trofeu i a l'abril de 1963, moment del partit contra els italians, ja tot el continent coneixia els perills del València CF i la seua capacitat per a tombar a qualsevol rival. L'AS Roma, el potencial del qual era de sobres contrastat, va acabar mossegant la pols davant un gran bloc competitiu a partir del qual florien individualitats de jugadors com Waldo, Guillot, Héctor Núñez…
Fue precisament l'uruguaià l'encarregat d'inaugurar el marcador en aquella exhibició a Mestalla, completada amb els punts de Guillot i el brasiler Chicao, un resultat definitiu pese al (1-0) setmanes més tard en l'Olímpic de Roma. L'equip, format en aquella ocasió per Zamora, Verdú, Quincoces II, Mestre, Sastre, Chicao, Mañó, Ribelles, Waldo, Guillot i Héctor Núñez, continuava reafirmant davant l'AS Roma la seua hegemonia a Europa, engrandint la llegenda que havia començat en 1962 amb una gran presentació en societat: dues victòries de prestigi davant el Nottingham Forest en els dos primers partits de la història del club en la Copa de Fires, incloent la golejada per 1-5 en el City Ground. Tal dia com hui fa 57 anys, el Valencia CF continuava sorprenent al continent amb un colp de comandament davant l'AS Roma a Mestalla.
Últimes notícies Ver todas
El VCF Inclusiu juga este cap de setmana, a Tarragona, la primera fase de LaLiga Genuine 24-25
L’exfutbolista del Valencia CF, protagonista en L’Informatiu de VCF Ràdio
Partners Oficials